SHOWBIZ

Justin Bieber pëson paralizë në fytyrë

Justin Bieber po i informon fansat për shëndetin e tij dhe pse iu desh të anulonte koncertet së fundmi.

Performuesi 28-vjeçar ndau një video në Instagramin e tij të premten (10 qershor), duke zbuluar se ai ishte diagnostikuar me sindromën Ramsay Hunt.

“Doja t’ju informoja për atë që po ndodh. Natyrisht, siç mund ta shihni me siguri nga fytyra ime, unë kam këtë sindromë, të quajtur sindroma Ramsay Hunt, “thotë Justin. “Është nga ky virus që sulmon nervin në veshin tim dhe nervat e fytyrës sime dhe ka bërë që fytyra ime të paralizohet.”

“Për ata që janë të frustruar nga anulimi im i shfaqjeve të ardhshme, unë jam thjesht fizikisht, padyshim që nuk jam në gjendje t’i mabj,” vazhdoi ai. “Kjo është mjaft serioze, siç mund ta shihni. Do të doja të mos ishte kështu, por padyshim që trupi im po më thotë se duhet të ngadalësoj. Shpresoj që ju të kuptoni. Unë thjesht do ta përdor këtë kohë për të pushuar dhe relaksuar dhe për t’u rikthyer në 100% në mënyrë që të mund të bëj atë që kam lindur për të bërë.

Sipas Mayo Clinic, sindroma Ramsay Hunt “ndodh kur një shpërthim herpes prek nervin e fytyrës pranë njërit prej veshëve tuaj. Përveç skuqjes së dhimbshme të herpesit, sindroma Ramsay Hunt mund të shkaktojë paralizë të fytyrës dhe humbje të dëgjimit në veshin e prekur.”

Sindroma “shkaktohet nga i njëjti virus që shkakton linë e dhenve. Pas largimit të lisë së dhenve, virusi ende jeton në nervat tuaja. Vite më vonë, mund të riaktivizohet. Kur ndodh, mund të ndikojë në nervat tuaja të fytyrës.”

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Çka po flitet

To Top